DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ  ÇOCUK ŞİİRİ OKUMALARI ETKİNLİĞİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ÇOCUK ŞİİRİ OKUMALARI ETKİNLİĞİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında “Çocuk Şiiri Okumaları” Etkinliği yapıldı. Daha sonra okunan şiirler arasından bir tanesi seçildi ve şiirde bilinmeyen kelimelerden “Cümle/Afiş” Tasarımı Etkinliği yapıldı. Behçet Necatigil'in "Ağaçlarımız" adlı şiirinde geçen en az üç kelime ile afişler hazırladık. Afişlerimize uygun sloganlar bularak cümle/afiş tasarlama çalışmasını gerçekleştirdik.

17.01.2024 58

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında “Çocuk Şiiri Okumaları” Etkinliği yapıldı. Daha sonra okunan şiirler arasından bir tanesi seçildi ve şiirde bilinmeyen kelimelerden “Cümle/Afiş” Tasarımı Etkinliği yapıldı. 

1. Şiir Okuma:Çocuk Şiirleri Antolojisinden seçilen şiirler okundu. Okunan şiirlerde anlamı bilinmeyen kelimeler belirlenerek öğrencilerle paylaşıldı Öğrenciler bu çalışma ile çocuk şiirlerinde geçen bilinmeyen kelimeleri daha iyi anlayabildiler.

2.Cümle Kurma-Afiş Tasarlama:Öğrencilerden anlamı bilinmeyen kelimelerden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturmaları istendi. Öğrenciler bu çalışma ile çocuk şiirlerinde geçen bilinmeyen kelimeleri daha iyi anlayabildiler. Cümleleri afişe dönüştürürken kelimelerin anlamımı daha iyi kavrayabildiler. Böylece öğrencilerin hayal güçlerinin geliştirilmesine katkı sağlandı.

 

 

 

17-01-202417-01-2024