Can Kardeşim E Twinning Projesi Tanışma Etkinliği ( Meeting Event )

Can Kardeşim E Twinning Projesi Tanışma Etkinliği ( Meeting Event )

Öğretmenlerimiz Mustafa Çiçek ve Aleyna Kalkan’ın yürütmüş olduğu “Can Kardeşim” e twinning projesinde okul öncesi öğrencileri ile 1. sınıf öğrencileri tanışma etkinliğini gerçekleştirmişlerdir.

02.05.2023 174

 

Bu etkinlik ana sınıfı öğrencileri ile 1. sınıf öğrencilerinin tanışması amacı ile yapılmıştır. Etkinlikte öğrenciler bir nesne ( top ) ile istedikleri arkadaşlarının yanına gitmiş, önce kendi adını söylemiş, sonrasında karşısındaki arkadaşına topu uzatarak onun ismini öğrenmiştir. Bu çerçevede öğrenciler hem birbirlerini tanıma fırsatı bulmuşlar hem de yapılmış olan etkinliği oyunlaştırılmış bir şekilde gerçekleştirmişlerdir. 

Projemizin ilk aşaması olan bu etkinlik ile ana sınıfı öğrencileri 1. sınıf kademesine geçtikten sonra karşılaşacakları sınıf iklimi, eğitimsel çalışmalar, oturma düzenleri ve iletişim konusunda da gerekli gözlemi yapmışlardır.
---------------------------------------------------------------------------------------

This activity was held with the aim of meeting kindergarten students and first year students. In the activity, the students went to the friends they wanted with an object (ball), first said their own name, then handed the ball to their friend and learned his name. In this framework, the students both had the opportunity to get to know each other and performed the activity in a gamified way.

With this activity, which is the first stage of our project, kindergarten students made the necessary observations about the classroom climate, educational studies, seating arrangements and communication that they will encounter after they move to the 1st grade level.

 

 

 

02-05-202302-05-202302-05-202302-05-202302-05-202302-05-202302-05-2023